Заптивни материјали

Заптивниот материјал служи за спречување на протекување на флуиди низ површините, споевите или отворите во материјалите. Тоа е еден вид механичка заптивка. Заптивниот материјал може да биде слаба или јак, флексибилен или крут, постојан или привремен. Може да биде изработен од гума, плута, хартија, мек метал, полимери или комбинација од повеќе материјали.

ЛистаМрежа
Прикажи:
Сортирај по:
Food Grade NSF-H1  маст за подмачкување -18/+204Ц
За подмачкување на работни движечки делови во индустријата каде има случаен допир со храна. Food ..
750 ден.
без ДДВ: 636 ден.
Бакарна паста 0,9кг
Наменета за осигурување на споеви од запекување како дихтунзи, навојни врски, осигурувачи и сл. С..
1.650 ден.
без ДДВ: 1.398 ден.
Високо температурно заптивно лепило до 250Ц 310мл
Еластично заптивање на подвижни делови и споеви. Заптивање на споеви изложени на долгорочни температ..
260 ден.
без ДДВ: 220 ден.
Сет цолови (инчи) О-прстени во кутија 419 пар.
Сет од цолови (инчи) О-прстени во кутија. Отпорни на киселни, бензин и топлина. Не се за користење к..
980 ден.
без ДДВ: 831 ден.
Пневматско клипче со двострано дејство (H)x(J)x(C)
Kомплетен клип со двојно дејство, изработен од челична плоча, вулканизирана со NBR гума. Се користи ..
0 ден.
без ДДВ: 0 ден.
Самоцентрирачки прстен
Се применуваат на фитинзи за навој на цевки и заптивање на приклучоци во метрички, британски систем ..
0 ден.
без ДДВ: 0 ден.
Гумено јаже 1000мм
Гуменото јаже е добар материјал за брза изработка на кружни О-прстени со различни дебелини и големин..
0 ден.
без ДДВ: 0 ден.
Плута гумирана табла 1000х1000мм
Мешавина од плута со NBR-гума. Неговата фина структура формира исклучително густ материјал за заптив..
0 ден.
без ДДВ: 0 ден.
Тефлонска лента 12мм Х 0.075мм
Тефлонска лента за обезбедување и заптивање на навојни врски кај водоводи, топловоди, гасоводи и д..
35 ден.
без ДДВ: 30 ден.
КУПИ @ ИНОТЕК.МК © 2021. UKION SHOPS