Полиамид 6 - ПА6

Полиамид 6 или скратено ПА6 е висока кристална термопластика, која е составена од една основна единица. Бројот 6 го означува бројот на јаглеродните атоми на основната молекуларна структура. ПА 6 поседува голема цврстина и стабилност на топлина. Високиот еластичен модул се постигнува преку врзување на водород во својата кристална решетка. ПА 6 се применува во рамките на температурен опсег од -40 до +160 ° Ц. Деловите изработени од ПА6 често се користат како лежишта, запчаници, ролки или заптивки. Одобрението BfR- / FDA гарантира физиолошка безбедност. Боја природна бела.

ЛистаМрежа
Прикажи:
Сортирај по:
КУПИ @ ИНОТЕК.МК © 2021. UKION SHOPS